1ste Lustrum Atleet van het jaar bij RRZeist!

23-06-2016 12:53

1e Lustrum verkiezing Road Runner van het jaar

Charlotte van Zijl Road Runner 2016

(Het hele verhaal achter de verziezing van dit jaar vind je op de pagina interessante en leuke zaken.)

Zeist - De hardloopgroep Road Runners Zeist heeft tijdens de druk bezochte seizoensafsluiting op woensdag 23 juni de Road Runner van het jaar 2016 gekozen. De verkiezing vond dit jaar voor de 5e keer plaats. Dit jaar koos de jury Charlotte van Zijl uit Zeist als Road Runner van het jaar 2016.

Om in aanmerking te komen voor deze titel hoeft hij of zij niet altijd de snelste te zijn of deel te nemen aan wedstrijden. Je kan ook gekozen worden op basis van je inzet en progressie tijdens de trainingen. Charlotte voldeed aan alle eisen waaraan je moet voldoen om Road Runner van het jaar te worden. Deze eisen zijn: Zorg dan dat je zichtbaar bent op de training; val op door ook op de laatste trainingen je voor 100% in te zetten; zorg voor een prestatie waar nog lang over nagepraat zal worden; inzet en doorzettingsvermogen; zichtbare prestatieverbetering en heel belangrijk plezier in het lopen.

Uit het jury rapport: Charlotte heeft de meeste trainingen bezocht en behoort inmiddels tot de top van vaste bezoekers van de training. Op haar inzet tijdens de training valt weinig aan te merken. Ze valt op door haar prestatie verbetering. Een goed voorbeeld is de verbetering van haar PR op de 10 km. Deze stond aan begin van dit seizoen op 55:59 en staat nu op 52:33 Ook een enorme verbetering op de 15 km van 1:32:34 naar 1:22:51. Het plezier in het lopen komt duidelijk naar voren op alle foto’s die tijdens een hardloopwedstrijd van haar zijn gemaakt. Ook na de wedstrijd ruimt zij voldoende ruimte in om successen met anderen te vieren. De jury bestaande uit Henri van de Flier, John Dodde (trainer) en Mary van Driel was dan ook van mening dat Charlotte de prijs Road Runner van het jaar 2016 dubbel en dwars heeft verdiend.

 Meer informatie over Road Runners Zeist: https://www.rrzeist.nl

Zo trots als een pauw, Charlotte met wisselbeker en de 2016 trofee