RRZesit atleet van het jaar !

07-07-2017 16:13

Op de oproep in het Nieuwsblad om jouw Road Runner van het jaar aan ons kenbaar te maken, hebben we reacties gehad. Deze reacties hebben wij gewikt en gewogen en afgezet tegen de criteria. Hoewel wij begrijpen dat je om bepaalde reden, niet zijnde de criteria, iemand Road Runner van het jaar wil maken, heeft de jury besloten om de criteria leidend te laten zijn. Ook vinden wij dat er geen extra prijzen moeten komen. We zijn een kleine vereniging van nog geen 40 leden. Binnen de korstte keren, zouden dan alle leden een prijs hebben gekregen. Wij houden het voorlopig alleen bij de verkiezing van de Road Runner van het jaar. 

Dan nu de hamvraag: Wie wordt de opvolger van Charlotte? 

De jury heeft gekozen voor een lid die na een ernstige ziekte het lopen weer voorzichtig heeft opgepakt. Heel gedoseerd heeft hij (dus dames dit jaar geen zij) de trainingsomvang en snelheid opgebouwd. Iets wat voor dit lid in het verleden bijna een onmogelijkheid zou zijn geweest. 

Na het herstel werden het schema en de trainingsadviezen nauwgezet opgevolgd al was dit soms wel moeilijk. Eenmaal weer helemaal de oude, werd het fanatieke lopen weer opgepakt. Dit resulteerde in bijzonder goede resultaten. Daarnaast werden de trainingen werden door hem goed bezocht. In het overzicht van de wedstrijdresultaten heb je zijn naam al enkele keren gehoord en zijn zijn prestaties toegelicht. 

De jury heeft besloten om de eervolle vermelding Road Runner van het jaar dit jaar toe te kennen aan Eric de Kort. 

Het jury report: 

Je bent een vaste bezoeker van de trainingen, keurig op tijd, inlopen en dan sta je aan de start voor de oefeningen. Je voert de oefening veel beter uit dan je ooit hebt gedaan. Je bent serieus met je hobby bezig. Ook houd je je aan de voorgeschreven snelheid tijdens de intervaltrainingen. Volgt het schema en zie daar de resultaten. 

 

Mooie tijden op de 5 km in Utrecht, bij de Wings for Life Run in Breda en tijdens de marathon van Tilburg, zeker gelet op de uitzonderlijke omstandigheden. Ook liep je een mooie tijd tijdens de altijd zware Heuvelrugloop in Maarn. Dit belooft wat voor het komend seizoen.