ACTUEEL

Road Runner Emma derde bij Bunnik Mooisteerig Deel je 

 

Zaterdag 3 september werd voor de 15e keer Bunnik Mooiste georganiseerd. Een hardloopwedstrijd van 6 of 12 kilometer. Bunnik Mooiste is inmiddels een vast onderdeel voor enkele leden van Road Runners Zeist. Rennen in de achtertuin. Dit jubileumjaar werd extra feestelijk met diverse eetgelegenheden , muziek langs de route,  activiteiten voor de kinderen zoals springkussen, een tattoo op je arm en suikerspin. Voor Road Runner Emma werd het helemaal een groot feest.

Om 6 uur klonk het startschot en zette een kleine 200 lopers bij 26 graden Celcius zich in beweging om de 12 kilometer af te leggen. Het parcours  gaat deels door Rhijnauwen, deels door de bebouwde kom van Bunnik.  

Derde plaats

 

Bij Road Runners Zeist wisten wij al dat Emma hard kon lopen. Ruim twee jaar geleden nam zij deel   aan de clinic voor beginnende hardlopers. Nu werd ze verrassend derde bij de vrouwen in de categorie tot 40 jaar, 12 kilometer. Ze bouwde de race mooi op, met een relatief rustige eerste 6 kilometer om vervolgens in het laatste gedeelte te versnellen. Een negatieve split zoals dat in het hardloopwereldje heet.  Een hele mooie prestatie, zeker gelet op de hoge temperaturen tijdens de race. Emma finishte in 1 uur, 3 minuten en 15 seconden.

Naast Emma namen nog 6 leden van de Road Runners deel. Uitslagen deelnemers Road Runners Zeist

 

Nathan Rijnsburger finishte in 1.01.36, Eric de Kort in 1.03.55, Michel Diepstraten in 1.08.35, Henri van de Flier in 1.10.25 en Sandra Ruberg in 1.17.55. Franka van der Zeijden nam deel aan de 6 kilometer wedstrijd en finishte in 39.57

 

Veluwe trail

Road Runner Albert Fischer nam zaterdag deel aan de Veluwe trail, 99% offroad.  Hij legde de 13 km af in 1.23.31.

Safari-joggen

Safari-joggen Loopgroep Road Runners Zeist

Zaterdagochtend 26 maart hebben 14 leden van de loopgroep Road Runners Zeist deelgenomen aan een safari-joggen avontuur over de Veluwezoom Twee groepen van 7 lopers stonden bij het krieken van de dag om 6.00 uur aan de start van een respectievelijke 10 en 15 kilometer loop over de Veluwezoom.

Safari-Joggen is de meest avontuurlijke hardloopactiviteit van Nederland en combineert op een unieke manier hardlopen met het spotten van wild op de Veluwe. Onder leiding van een hardlopende gidsen  gaan kleine groepjes hardlopers bij zonsopgang  de natuur op zoek naar (grof)wild. De lopers van beide groepen konden al snel een roedel damherten, enkele wilde zwijnen, maar ook Edelherten spotten. Om het wild te spotten wordt er op diverse plaatsen gestopt en heel voorzichtig zonder geluid te maken verder gelopen om zo dicht mogelijk bij het wild te komen.

De wolf

De wolf is ook op de Veluwe aanwezig Een van de groepen had het geluk, dat voor het eerste in de geschiedenis van het safari-joggen zij een wolf konden spotten. Waar de wolf is, daar zijn de herten verdwenen in de dichte bebossing.

Na afloop was er voor alle deelnemers een uitgebreid ontbijt. Alle deelnemers waren er van overtuigd, dat safari-joggen voor herhaling vatbaar is.

 

Trainer Road Runners Zeist

 

Zeist – Road Runners Zeist heeft als trainer  Roald van Oort. Roald heeft diverse takken van de atletieksporten verdienstelijk bedreven. Roald legt zich nu toe op het lopen van middellange en lange afstanden. De trainingen van Roald kenmerken zich door de aandacht die hij geeft aan de juiste loophouding en techniek. Hij heeft oog voor de individuele loper.

 

Bijgewerkt:12-10-2022