ACTUEEL

Linschotenloop 2018


Al voor de 41e keer werd de zaterdag voor kerst de Linschotenloop gehouden. Dit jaar namen er 9 Road Runners deel aan deze loop. Eén loper, Ton Beemer koos voor de 5 km. Het was voor Ton een jaar geleden dat hij een wedstrijd liep. Voorzichtig weer beginnen, vond de nestor van Road Runners Zeist. Ton legde 1/8 marathon af in 30 minuten en 23 seconden.
8 Road Runners, waaronder 3 leden die aan de clinic hebben deelgenomen stonden om 13.30 uur aan de start van de 1/4 marathon. Een bus met lopers was nog onderweg en de start werd met een kwartiertje uitgesteld. 
De uitslagen
Sandra Ruberg en Michel Diepstraten beiden in 1 uur 4 minuten en 43 seconden;
Christa van Leeuwen 1 uur en 1 minuut;
Heinz Doring 53 minuten en 43 seconden;
Henri van de Flier 52 minuten en 28 seconden;
Peter Severiens 52 minuten en 5 seconden;
Bruno Rondelle 50 minuten en 21 seconden;
Erik de Kort 47 minuten en 36 seconden;
Na afloop verzamelden de lopers en de inmiddels naar Woerden afgereisde voorzitter Wim Faas in het Bierhuys, waar het nog lang gezellig bleef.
Road Runners Zeist bedankt de organisatie van de Linschotenloop voor weer een geslaagde editie en wenst iedereen prettige feestdagen.

 

 

28 km trailrun Hoge Veluwe

Op een prachtige zonnige zondag 7 oktober Hebben Albert Fischer en ondergetekende Roel van Kuppevelt de 28km Trailrun in de Hoge veluwe gelopen. Het parcours was extra zwaar door het vele losse zand, omdat de vele wilde zwijnen de meeste paden volledig omgewoeld hadden. Daarnaast veel hoogtemeters doordat alle trappen en bergjes en zeer smalle paadjes door struikgewassen in de route waren opgenomen. Het mooie weer, en het prachtige landschap maakte het de inspanning meer dan waard. Wel was het nodig voortdurend je ogen op het pad te richten om te voorkomen dat je een smak zou maken, wat gelukkig niet gebeurde.  De oefeningen van Roald met het touwladdertje waren zeker nuttig voor het benenwerk. 

 

En als het lopen wat minder efficiënt dreigde te worden hielp het mantra: schouders ontspannen en armen meezwaaien. Dat zwaaien hielp ook goed om de heuveltjes te nemen.  Publiek was er niet of nauwelijks, zelfs de everzwijnen en edelherten lieten het afweten. Een Raaf heb ik horen krassen. Dat werd ruimschoots goed gemaakt door de trommelaars en dixielandband bij de start/finish op het grote veld achter slotHubertus. Daar hebben we na afloop nog een heerlijke duik in de houtgestookte Hottup kunnen nemen.

 
 

Er liep een hele groep mee met de naam Off Road Runners, een naam waar ik eigenlijk wel jaloers op was omdat die eigenlijk meer bij mij past.  Het leuke van een trailrun is dat de eindtijd daar iets minder relevant is. Bij de verzorgingspost is het een gezellige boel waar chips, chocola, nootjes, enz. te verkrijgen zijn. Daar loop je niet zo aan voorbij.

Roel van Kuppevelt.

 

 

Zondag 23 september. De Dam tot Damloop.

Onverwachts, Pauline wint startbewijs en loopt met persoonlijke pacer de Dam tot Damloop

Donderdag kreeg zij een mailtje van Runnersworld magazine. Pauline had een startbewijs gewonnen met een privé pacer. Na enige twijfel, vanwege logistieke uitdaging op het thuisfront, besloot ze te gaan. En zo stond zij zondagochtend 23 september op Amsterdam Centraal station, samen met nog drie gelukkigen, te wachten op haar haas Gerben.

Gerben, haar jonge god voor 10 mijl was een goedlachse, praatgrage, enthousiasmerende ervaren loper. Pauline wilde heel graag onder de 1.35 lopen. Geen probleem voor hem, hij had ‘m een aantal jaar terug gelopen in 1.01.09. In het startvak vertelde hij de opbouw.


  • tot en met de tunnel zou hij Pauline haar gang laten gaan,

  • daarna constant lopen tot kilometer 14

  • en dan iets proberen te versnellen.

Om 10.30 startten zij. De meters vlogen voorbij; niet omdat Pauline ineens heel snel was geworden, maar omdat zij het een feestje vond om tussen die mensen te mogen lopen, met haar Gerben.

Bij kilometerpaaltje 11 was zij even de kluts kwijt: liepen ze echt ineens zoveel langzamer? Waarschijnlijk stond het bordje niet goed, want kilometer 12 kwam heel snel. Misschien toch tijd voor een goed horloge, in plaats van alleen een stopwatch. (noot redactie is al jaren het geval bij de Damloop)

Bij 14 km zat versnellen er voor Pauline niet in, maar bij km 15 dacht zij ‘nu of nooit’. Ze finishte uiteindelijk in 1.32.03. Doorweekt, maar dik tevreden.

 

 

 

 

 

DtD day!


Hartelijk bedankt voor iedereen die mij heeft gesponsored. Het Oogfonds steunen wetenschappelijke onderzoek naar allerlei oogaandoeningen. Via mijn dochter Alannah, mijn werk en Running Blind ken ik heel veel mensen die slechtziend of blind zijn. Alannah heeft ook afgelopen zondag de DtD gelopen met Wim (trainer van Fit) als haar buddy - ging uitstekend (ook heeft zij een hekel aan de regen - this is no joke). Wij begonnen om 11:15 uur in dezelfde startvak, gelijk met de eerste druppels regen. Ik was zo bezig met Alannah dat ik vergeten was om mijn eigen startnummer op te doen (zo stom) en toen ik dit realiseerde was het te laat - iemand had mijn tas al weggebracht. Ik heb dus lekker licht, zonder nummer gelopen. Aan het einde keek ik naar mijn horloge: precies 1,5 uur over gedaan. Toen begon de uitdaging om mijn tas te vinden (ik wist het nummer niet helemaal, wel drie van de vier cijfers - niet dat dat heeft geholpen). Na drie kwartier heen en weer lopen werd ik ‘reunited’ met mijn tas. Tegen die tijd was ik ‘wet through and through’, helemaal afgekoeld en was mijn knie (heb een licht blessure) erg stijf geworden. Ondanks alles vond ik het een leuke en bijzondere dag. Ik heb geen foto’s van mij maar wel een leuke van Alannah voor de start.

Ann

 

Nieuwe trainer en clinic Road Runners Zeist

 

Zeist – Road Runners Zeist heeft met ingang van het huidige loopseizoen een nieuwe trainer, Roald van Oort. Roald heeft diverse takken van de atletieksporten verdienstelijk bedreven. Roald legt zich nu toe op het lopen van middellange en lange afstanden. De trainingen van Roald kenmerken zich door de aandacht die hij geeft aan de juiste loophouding en techniek. Hij heeft oog voor de individuele loper.

Wil je ook kennismaken met de trainingen van Roald? Roald organiseert voor jou een clinic. Op woensdag 19 september 2018. start Roald als trainer van de loopgroep Road Runners Zeist een clinic als voorbereiding op het uitlopen van de 5 of 10 kilometer tijdens bijvoorbeeld de Linschotenloop op zaterdag 22 december.

Deze clinic is bedoeld voor eenieder die nader kennis wil maken met het hardlopen of het hardlopen weer opnieuw op wil gaan pakken.

De clinic bestaat uit 8 trainingen van 75 minuten. Een training bestaat uit loopscholing waarbij aandacht wordt besteed aan verbetering van de looptechniek. Daarna volgt een intervaltraining, waarbij alle deelnemers in hun eigen tempo kunnen lopen en we sluiten af met een gezamenlijke cooling down. De trainer zal voor iedereen een schema maken voor 8 weken, waarbij het doel wordt om op 22 december de 5 of 10 kilometer uit te kunnen lopen.

De clinic vindt plaats op woensdagavond van 18.15 uur tot 19.30 uur. Locatie is de atletiekbaan Dijnselburg aan het Badmeester Schenkpad in Zeist ( achter het zwembad).

Deelnamekosten bedragen Euro 40,-- per persoon; dit is inclusief een startbewijs voor de 5 of 10 kilometer in Linschoten. Om voldoende aandacht te kunnen geven aan de individuele loper is het aan deelnemers dat aan de clinic kan deelnemen 20.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Henri van de Flier

 

Bijgewerkt:08-10-2018