ACTUEEL

Safari-joggen

Safari-joggen Loopgroep Road Runners Zeist

Zaterdagochtend 26 maart hebben 14 leden van de loopgroep Road Runners Zeist deelgenomen aan een safari-joggen avontuur over de Veluwezoom Twee groepen van 7 lopers stonden bij het krieken van de dag om 6.00 uur aan de start van een respectievelijke 10 en 15 kilometer loop over de Veluwezoom.

Safari-Joggen is de meest avontuurlijke hardloopactiviteit van Nederland en combineert op een unieke manier hardlopen met het spotten van wild op de Veluwe. Onder leiding van een hardlopende gidsen  gaan kleine groepjes hardlopers bij zonsopgang  de natuur op zoek naar (grof)wild. De lopers van beide groepen konden al snel een roedel damherten, enkele wilde zwijnen, maar ook Edelherten spotten. Om het wild te spotten wordt er op diverse plaatsen gestopt en heel voorzichtig zonder geluid te maken verder gelopen om zo dicht mogelijk bij het wild te komen.

De wolf

De wolf is ook op de Veluwe aanwezig Een van de groepen had het geluk, dat voor het eerste in de geschiedenis van het safari-joggen zij een wolf konden spotten. Waar de wolf is, daar zijn de herten verdwenen in de dichte bebossing.

Na afloop was er voor alle deelnemers een uitgebreid ontbijt. Alle deelnemers waren er van overtuigd, dat safari-joggen voor herhaling vatbaar is.

 

Trainer Road Runners Zeist

 

Zeist – Road Runners Zeist heeft als trainer  Roald van Oort. Roald heeft diverse takken van de atletieksporten verdienstelijk bedreven. Roald legt zich nu toe op het lopen van middellange en lange afstanden. De trainingen van Roald kenmerken zich door de aandacht die hij geeft aan de juiste loophouding en techniek. Hij heeft oog voor de individuele loper.

 

Bijgewerkt:26-03-2022